Zoeken
  • Patrick

Het hogere doel

Polariseer jij mee door je te verzetten tegen al het kwaad? Of probeer je acceptatie en compassie te vinden? Misschien heb je dit al gevonden.


Hetgeen wat ik sinds kort besef is dat het kwaad er is om ons wakker te maken. Denk maar aan de levenslessen die je ervaren hebt. Deze kan je wegdrukken maar je kan ze ook accepteren, omdraaien en ervan leren. Ieders intentie is in ieder geval dat je het anders wil aanpakken, je wilt het juiste doen. Je hebt besloten om het op die manier niet meer aan te pakken in ieder geval niet meer zoals je toen deed. Wees ook niet meer bang om het nog een keer fout te doen. Je hebt toentertijd iets over het hoofd gezien en daar heb je nu van geleerd. Je herkent de rode vlaggen nu veel sneller en trekt nog sneller je grens. Dit gebeurt vrijwel automatisch.


Wat we zien in anderen is een reflectie van onszelf. Het goede maar ook het kwade. Het is een mooie manier om tot een groter bewustzijn te kunnen komen. Ik besef nu dat het kwaad er is om de mensheid wakker te maken. Mits je het bekijkt vanuit acceptatie, liefde en vertrouwen. Dat is alles wat er voor mij nodig is. Polarisatie is iets waar ik niet aan mee wil doen want met polarisatie creëert men weerstand. Met de intentie om het te willen veranderen creëren we ook weerstand maar met wat verschillende tools creëren we ruimte voor zowel het goede als het kwade. Liefde kan namelijk komen in de vorm van het goede maar ook in de vorm van het kwaad. Los de weerstand op en ervaar het fijne gevoel van harmonie. Misschien is dit vreemd om te realiseren, voor mij wel. Wat ik voel en het voor mijzelf als waarheid beschouw is ‘groeien naar jouw hoger doel’ is het uitstijgen boven het goede en het kwaad. Beide mag er zijn, zolang je het grotere plaatje ziet.

22 weergaven0 opmerkingen